Perhesaimaa

Saimaan alue on upeaa lomaseutua. Vehreä järviluonto, tasokkaat leirintäalueet ja kiinnostavat tutustumis- ja maatilamatkailukohteet tarjoavat tekemistä ja kokemista myös koko perheelle. Pakkaa perhe autoon ja kierrä Savonlinnan ja Mikkelin seudun parhaat perhekohteet!

Visulahti

Visulahti on Mikkelin seudun suosituin perhekohde, jossa voi viettää hauskoja lomapäiviä vaikka kesän jokaisena päivänä. Visulahden huvitusten ohella lomapäiviä saattaa riittää muuhunkin mukavaan kokemiseen. Mikkeli

Anttolanhovi

Anttolanhovi on ympärivuotinen lomahotelli koko perheelle. Hotellin vahvuuksia ovat ainutlaatuinen sijainti Saimaan rannalla, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja tasokkaat palvelut. Anttolanhovi täyttää liikunnallisen perheen toiveet. Vesileikkeihin hiekkaranta ja allasosasto, liikuntaan kuntosali ja palloiluhallit, patikointireitit, veneily- ja kalastusmahdolisuudet. Anttola.

Xon-elämysmaailma

Oletko kokeillut jo perinteistä benjihyppyä? Tiedätkö miltä sirkuksen elävästä tykinkuulasta? Oletko ikinä halunnut heittää silmukoita perinteisellä suomalaisella juhannuskeinulla? Anttolassa, Ollinmäen Viinitilan naapurissa toimii Suomen ensimmäinen actionpuisto, joka tarjoaa hurjia elämyksiä nuorille ja nuorekkaille aikuisille. Actionpuiston turvalliset laitteet on hankittu Sveitsistä, USA:sta ja Uudesta Seelannista, joissa elämyspuistot ovat huippusuosittuja. Anttola

Saimaalle lasten kanssa Mikkelistä ja Savonlinnasta

Mikkelin satamasta seilataan Saimaata 18.6 – 10.8 päivittäin ja Savonlinnasta 1.6.-30.8. useilla moottori- ja höyrylaivoilla. Muutaman tunnin mittaiset maisemaristeilyt ovat sopivia koko perheen retkiä. Mikkeli ja Savonlinna.

Saimaan

Lomalla taidetta opiskelemaan

Haukivuorella toimii ainutlaatuinen kansainvälinen taidekeskus SaksalaArtRadius. Keskuksen eri osastoilla työskennellään taiteen, sen kehittämisen ja tutkimuksen parissa. Kesävieraita varten taidekeskuksessa on pieniä ja suuria huoneistoja sekä muutamia leirintäaluepaikkoja ja loman aikana on mahdollista osallistua maalaus-, piirustus- ja kuvanveistokursseille. Suuressa Lasten Metsässä/children’s creating center, pysyvällä lasten rakennusalueella, lapset saavat mahdollisuuden luoda oman asumismuotonsa. Laudoista, oksista ja muista paikalla olevista materiaaleista he voivat tehdä erilaisia rakennelmia, joita ei tarvitse purkaa. Lisätietoja: Puh. 050 4625 675, mail@saksala.org

Kukkopolku Kenkäverossa

Pappilan pihapiirissä kulkeva Kukkopolku kasvavine pajumajoineen on jännittävä kiertää kesäisenä päivänä. Kenkäverossa lapset voivat tehdä käsityöpajoissa matkamuistoja; neulahuovuttaa, maalata tai vaikkapa taivutella rautalankaa. Mikkeli.

Punkaharjun Kesämaa

Takuuvarma viihtymispaikka on Punkaharjun Kesämaa, jossa viihtyvät lasten lisäksi mainiosti aikuisetkin. Monet omatoimiset puuhapisteet, vesiliukumäet, lämmitetty ulkoallas ja viihtyisät auringonottoalueet saavat päivän kulumaan siivillä. Alueella on myös kahvila ja grilli. Punkaharju.

Olavinlinna

Keskiaikainen, jykevänä vuolaasta virrasta kohoava linna on yksi maamme tunnetuimmista nähtävyyksistä. Historian aikana linna on nähnyt paljon ja sillä riittää kiehtovia, jännittäviä tarinoita kerrottavaksi kaikenikäisille. Savonlinna.

Nukkemuseo Suruton

Pysyvä nukke- ja lelunäyttely. Yli tuhat nukkea 1700-luvulta tähän päivään sekä nalleja ja muita leluja. Savonlinnan Nukkemuseon muodostaa yksityinen kokoelma, jota lehtori Käpy Tarus on kerännyt vuodesta 1986 alkaen. Kokoelmaan kuuluu yli 1000 nukkea ja saman verran muita leikkikaluja. Kokoelman kartuttaminen jatkuu edelleen. Vanhimmat nuket ovat 1700-luvun lopulta, mutta suurin osa nukeista on 1900-luvulta. Museossa ovat esillä mm. kaikki Suomen Nukkeyhdistyksen kilpailuissa vuosina 1991-94 ensimmäisen palkinnon saaneet posliininuket, samoin kuin pohjoismaisissa kilpailussa palkittuja nukkeja. Savonlinna.

Nestori – Saimaan luontotalo

Nestorissa voit tutustua Saimaaseen ja saimaannorppaan sekä Savonlinnan seudun tarjoamiin retkeilymahdollisuuksiin. Nestori on suojeltu rakennus keskellä vanhaa puutaloidylliä. Savonlinna.

Korhola Holiday

Korhola Holiday on perheyritys, joka tuottaa laadukkaita matkailupalveluita sekä tarjoilee vatsan ja mielen rauhaa kaikille asiakasryhmille. Korholan aito maalaismaisema ja puhdas luonto tarjoavat virikkeitä ja rauhaa sopivassa suhteessa. Tervetuloa viettämään laadukasta aikaa yksin tai yhdessä, vapaalla tai virallisemmin! Rantasalmi.

Oskari – Linnansaaren luontokeskus

Luontokeskus kertoo elävästi itäsuomalaisesta luonnosta. Akvaarioiden äärellä voit tunnistaa paljon erilaisia kotimaisia järvikaloja. Oskarin asiakaspalvelusta saat tietoa kaikista Metsähallituksen palveluista sekä Linnansaaren kansallispuistosta ja sen retkeilymahdollisuuksista. Rantasalmi.

Lusto – Suomen metsämuseo

Suomen Metsämuseo Lusto on kohde, johon jokaisen kannattaa tutustua. Laaja havainnollinen perusnäyttely ja vuosittaiset erikoisnäyttelyt; Metsän tyttäret, Tanttu sekä virtuaalinen Hiljaisuuden huone, tarjoavat havainnollisen elämyksen suomalaisesta metsästä. Luston uusitun, tasokkaan ravintolan erikoisuutena on perinteiset ja uudet metsän maut. Lustosta voi myös vuokrata polkupyöriä ja tutustua puulajipuistoon sekä kauniiseen harjualueeseen. Punkaharju.

Linnansaari – Koko perheen luontoretkeilykohde

Linnansaari on Linnansaaren kansallispuiston pääsaari. Sammakkoniemen leirintäalue Linnansaaressa on monipuolinen päiväretkikohde ja erinomainen tukikohta kansallispuistossa retkeiltäessä. SaimaaHoliday:n säännöllinen ja kesäisin päivittäinen reittiliikenne pääsaarelle Oravista ja Porosalmelta takaavat mukavan ja turvallisen tavan kansallispuiston palveluiden saavuttamiseksi.

Muita koko perheen käyntikohteita

  • Anjanpuisto, viehättävä retkikohde viherpeukaloille, Mikkeli.
  • Koivulan Farmin Eläinpiha, paljon eri eläimiä, Mäntyharju.
  • Liehtalanniemen museotila, Puumala.
  • Pien-Toijolan talonpoikaismuseo, Ristiina.
  • Kissakosken kanava ja tehdas, Hirvensalmi.

Copyright © 2023. All Rights Reserved.